Facebook Страница

Физиономика - чело и вежди

chelo vejdi

ЧЕЛО

Високо. Интелектуално.
Високо и широко (1). Философско.
Високо и тясно. Аналитична дарба.
Ниско (2). Практицизъм, прямота.
Изпъкнало. Наблюдателност.
Плоско (3). Мисловност, способност за концентрация.

ВЕЖДИ
Дебели (4). Динамизъм, целеустременост и прямота.
Тънки. Суетност, дребнавост.
Прави (5). Активен, напрегнат човек.
Извити. Любознателен, любопитен индивид.
Очертани от долу на горе (6). Амбициозен.

Линии по челото - тълкувания

КАК ДА ТЪЛКУВАМЕ ЛИНИИТЕ ПО ЧЕЛОТО

linii cheloРазделете челото на седем равни и успоредни полета (разстоянията между тях зависят от това, колко голямо е то). Така ще получите отговор на въпроса колко планетни линии има съответното лице, а веднага след това можете да пристъпите към тяхното разтълкуване. При него се вземат предвид и евентуални други линии, както и всички техни комбинации.

ПЛАНЕТНИТЕ ЛИНИИ

1. Линия на Сатурн. Права и отчетлива - буден ум, интелигентност, точна преценка.
2. Линия на Юпитер. Права и отчетлива - цялостна личност, широта на ума и схващанията. Успех в живота. Ако е по-дълга от Сатурновата - богатство.
3. Линия на Марс. Дълбоко вбраздена - смелост, напредничав дух, издръжливост. Ако е прекъсната — свадливост, жажда за наслади.

Featured

Гадаене по формата на главата

Гадаене по формаfizionomika oblasti na glavataта на главатаПърво огледайте цялостно формата на главата. Кръглата глава е показател за силна, уверена, смела, понякога неспокойна личност. Четвъртитата глава разкрива солидна личност, на която може да се разчита, дълбокомислена и целеустремена. По-широката глава е белег за енергичност, за дружелюбен характер, а по-тясната - за по-свит, по-самовглъбен човек. Овалната форма принадлежи на интелектуалеца - „яйцевидна“ глава. Прокарайте върховете на пръстите си по главата, като натискате леко, но внимателно, така че да почувствате контурите на черепа. Опипвайте системно и изучавайте индивидуалната големина на дадена област и нейната изпъкналост в сравнение с останалите части на главата. Тъй като мозъкът се състои от две полукълба, френолозите смятат, че всяка област може да се дублира - огледайте двете страни на черепа.
Област, която е недоразвита в сравнение с останалите, показва липса на някое качество. Областта, която е развита, показва, че качеството присъства в значителна степен. Например малката област на хранене показва, че човекът яде малко и е много придирчив, вероятно пълен въздържател.

Featured

Френология

fizionomika 2Френологичната теория принадлежи на д-р Франц Йозеф Гал и е оповестена за пръв път във Виена през 1796 година. Неговите изследвания показват, че начинът на мислене се отразява на формата на мозъка, който на свой ред влияе върху формата на черепа и създава не¬равности по неговата повърхност. Според д-р Гал ха¬рактерът на човека може лесно да бъде разбран чрез проучване на тези неравности - обикновено наричани „издатини“, но познати на френолозите като „способ-ности“ или „органи“. В средата на XIX в., когато френологията е на върха на популярността, последовате-лите на Гал определят 42 свойства, съответстващи на конкретна страна на индивидуалността.

Free Joomla templates by Ltheme